Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu’nun başkanlığında bir zirai mücadele değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda, Adana'da yetiştirilen tarımsal ürünlerdeki hastalık ve zararlılarla mücadele konuları ele alındı. İl ve ilçe müdürlüklerinde görevli teknik personel, araştırma enstitüsünden uzmanlar ve tarım danışmanlarının katıldığı toplantıda, Adana’nın tarımın başkenti olduğuna ve yıl boyunca tarımsal üretimin sürdüğüne vurgu yapıldı.

Toplantıda, ilçelerdeki teknik personel kendi bölgelerinde yetiştirilen ürünlerdeki hastalık ve zararlı durumları anlattı. Ayrıca, tüm ürün gruplarındaki hastalık ve zararlılara karşı yapılacak mücadele yöntemleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Adana’nın tarımın başkenti olduğunu ve yıl boyunca tarımsal üretimin devam ettiğini belirtti. Bu durumun hastalık ve zararlılar açısından da geçerli olduğunu vurgulayan Kökçüoğlu, zirai mücadelede başarının uzman teknik personel tarafından sahada yapılan etkili gözlem ve survey çalışmalarıyla sağlandığını söyledi. “İklimin kurak ve sıcak geçmesi, birçok bitki çeşidimizin fizyolojisinde önemli değişikliklere yol açmakta ve ürün verimlerine de yansımaktadır. Narenciye alanlarında önemli bir zararlı olan Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelede diğer kurumların ve STK’ların katılımıyla toplu mücadele kararı alındı ve bu etkin bir şekilde uygulandı. Toplu mücadele sonrası elde edilen ilk veriler istediğimiz seviyelerde olup, amacımız bu zararlının etkilerini yılın 12 ayında en aza indirmektir," dedi.