Bahçeli’nin bu açıklamaları, MHP’nin yayın organlarından Türkgün gazetesinde yer alan “Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kriz, Kaos ve Kargaşa Siyasetiyle İlgili” başlıklı yazıyla kamuoyuna duyuruldu. Açıklamada Bahçeli, CHP'nin, parti genel merkezini adeta "kaçak gecekondu” şeklinde Silivri'ye taşıdığını ve İmamoğlu ile ilgili dava süreçlerinin bir an önce sonuçlanması gerektiğini dile getirdi.
“İvedilikle Karara Bağlanmalı”
Bahçeli, dava sürecine ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:
"Tanık ifadeleri, sarih ve sahici delillerle birlikte diğer sair bilgi, belge ve bulguların dava dosyasına eksiksiz ilavesinin yapılması suretiyle kovuşturma etapları tamamlanmalı, şayet zanlı Ekrem İmamoğlu suçsuzsa beraatı, değilse tecziyesi maşeri vicdana muvafık halde mutlaka ve olabilecek en kısa sürede temin edilmelidir."
Bahçeli, bu açıklamasıyla birlikte dava ile ilgili yayınlanan haberlere de tepki gösterdi ve “abuk subuk görüş, düşünce ve paylaşımları” toplumun dinlemek zorunda olmadığını ifade etti.
Kamuoyuna Dönüşü ve CHP’ye Yönelik Eleştiriler
Uzun bir tedavi sürecinin ardından Bahçeli, 4 Nisan tarihinde MHP’nin kurucu lideri Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret ederek kamuoyu önüne çıkmış ve bu ziyaret sırasında ülkücü işareti yapmıştı. Kamuoyuna yeniden döndüğü bu süreçte, CHP yönetimi ve lideri Özgür Özel’e yönelik sert eleştirilerde bulundu. Özel’in yargı mensuplarını hedef aldığını ve "siyaset cambazlığı” yaptığını öne sürdü.
Ayrıca CHP’nin meydanlara çıkan destekçilerini “bindirilmiş ve sipariş edilmiş zoraki kalabalıklar” olarak nitelendiren Bahçeli, şu iddialarda bulundu:
"Anlaşılan odur ki, CHP'nin nihai gayesi sokak ve boykot çağrılarının üzerine bina edilmek istenen iç isyan, siyasi ve toplumsal anarşinin patlak vermesidir."
İmamoğlu ve Erken Seçim Tartışmaları
Bahçeli, CHP'nin erken seçim için başlattığı imza kampanyasını da sert bir dille eleştirerek, bu çabaların "yok hükmünde" olduğunu ifade etti. CHP’nin ön seçimlerinde 15 milyon 497 bin kişinin oy kullandığı ve Ekrem İmamoğlu’nun resmen Cumhurbaşkanı adaydı ilan edilmesi sonrası Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İmamoğlu’ya göre "18,2 kat daha fazla oy aldığını” vurguladı.
Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk iddiaları ve “Kent Uzlaşısı” soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından, bu tartışmaların daha da çetrefilli hale geldiği dikkat çekiyor. İmamoğlu’nun ve yardımcısı Murat Ongun’un tutuklamalarına yapılan itirazın 14 Nisan tarihinde reddedilmesi ise Bahçeli’nin görüşlerini desteklediği bir diğer konu olarak ortaya çıktı.
Siyasi Gerilim Yükseliyor
Bahçeli’nin çağrısı, Türkiye’de siyasi gerilimin arttığı bir dönemde dikkat çekiyor. CHP tarafından yürütülen kampanyalar, erken seçim tartışmaları ve Ekrem İmamoğlu’nun hukuki durumuna ilişkin belirsizlikler, ülkedeki siyaset sahnesinin önümüzdeki günlerde daha da hareketlenebileceğine işaret ediyor.