Adana'nın Feke ilçesinde, dünyanın en eski ve en küçük memelisi olan Batodonoides Vanhouteni, ilk kez bir çiftçi tarafından görüldü. Veteriner Tevfik Yüceli, bu canlının 53 milyon yıl önce yaşamış ve bilimsel adı Batodonoides Vanhouteni olan bir memeli olduğunu belirtti. Yüceli, vatandaşları hayvana zarar vermemeleri ve gördüklerinde Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine haber vermeleri konusunda uyardı.
Adana'nın Feke ilçesinde 53 milyon yıl önce yaşamış olan ve dünyanın en eski ve en küçük memelisi olarak bilinen Batodonoides Vanhouteni, bir çiftçi tarafından ilk kez görüldü. Veteriner Tevfik Yüceli, bu canlının bölgedeki varlığının büyük bir heyecan uyandırdığını söyledi ve vatandaşların bu tür ilginç canlıları bulduklarında doğa koruma ekiplerine bildirmelerini istedi.
Adana'da, dünyanın en eski ve en küçük memelisi olduğu öne sürülen Batodonoides Vanhouteni görüldü. Yüceli, bu canlının 53 milyon yıl önce yaşamış ve bilimsel adı Batodonoides Vanhouteni olan ilk memeli olduğunu belirtti. Ağırlığı 7-8 gram olan ve dişleri 1 milimden daha küçük olan bu canlının fareye benzediğini ancak fare olmadığını ifade etti. Ayrıca, vatandaşları bu tür canlıları gördüklerinde doğa koruma ekiplerine haber vermeleri konusunda uyardı.
1998 yılında Amerika'da tespit edilen ve ülkemizde nadir bölgelerde görülen Batodonoides Vanhouteni, Feke ilçemizde ilk kez görülmüş ve büyük bir heyecan yaratmıştır. Yüceli, bu canlının 53 milyon yıl önce yaşamış olup, anatomik yapısının fareye benzediğini ancak çok daha küçük olduğunu söyledi. Vatandaşları, bu canlıya zarar vermemeleri ve doğa koruma ekiplerine bildirmeleri konusunda uyardı.