Hematoloji alanında hizmet veren Konya Karatay Şehir Hastanesi en iyi hematoloji doktoru, kan hastalığı rahatsızlığı olan kişilerin şikâyetlerini gidermektedir.
Konya Karatay şehir hastanesi en iyi hematoloji doktoru, kanda meydana gelen tüm hastalıkların tanı ve tedavi süreçlerini yönetmektedir. Kan hastalıkları iki çeşit olarak belirtilmektedir. Kanser olmayan iyi huylu tümörler ve kötü huylu olan malingdir. Bu tümörlerin tedavi edilmesinde modern tıp teknikleri kullanılmaktadır. Hematoloji bölümü kan hastalıkları ile ilgilendiği gibi, kan yapıcı organlarda meydana gelen her türlü rahatsızlığın tanı ve tedavisiyle de ilgilenmektedir. Bu rahatsızlıklar birçok önemli hastalıkta olduğu gibi multidisiplin gerektirmektedir. Hematoloji hastalığı olan kişilere, uzman bir diyetisyen eşliğinde uygun beslenme programları ve psikolojik destek verilmesi büyük önem taşımaktadır. Özellikle kötü huylu tümöre sahip olan kan hastaları, psikolojik bakımdan rahatlatılmalıdır.
Konya Karatay Şehir Hastanesi Hematoloji Alanına Giren Hastalıklar Nelerdir?
İnsan vücudunda bulunan kan oranının doğru düzeyde olması hayati önem taşımaktadır. Kan, organların ve dokuların iyi bir iletişim içinde olmasını sağlamaktadır. Ayrıca vücutta bulunan atık maddelerin böbreklere, akciğer ve karaciğere taşınması konusunda önemli bir yere sahiptir. Bu sistemin doğru bir şekilde işlememesi, kan hastalıklarını meydana getirir. Hematoloji alanında giren hastalıklar açıklanacak olursa;
· Akciğer tromboembolisi hastalığı
· Lenfoma, myelhemofililer gibi pıhtılaşma rahatsızlıkları
· Hemofililer gibi pıhtılaşma rahatsızlıkları
· İmmün Trombositopenik Purpura hastalığı
· Hemolitik anemi hastalığı
· Lökopeni hastalığı
· Anemi hastalığı
· Trombositopeni hastalığı
· Orak hücreli anemi hastalığı
· Talasemi, Akdeniz anemisi olarak da bilinmektedir.
Genel olarak kan hastalıklarının belirtileri, benzerlik göstermektedir. Günlük aktivitelerde yorgun hissetme, enfeksiyon hastalıkları geçirme, travmalara bağlı kanamaların meydana gelmesi, kanamaların uzun sürmesi, kalça ve bacaklarda oluşan bezeler gibi belirtiler gösteren kişilerin, hematoloji bölümünden randevu alarak tedavi olması gerekir.