Gündem

Dilan Polat İçin Tahliye Kararı: Tutuksuz Yargılanacak

Kasım ayından bu yana kara para aklama suçlamasıyla tutuklu olan Dilan Polat, serbest bırakıldı. Polat, tutuksuz olarak yargılanmaya devam edecek.

Abone Ol

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "suçtan elde edilen mal varlığını aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet" suçlarından tutuklu yargılanan Dilan Polat hakkında tahliye kararı verildi.

AA'nın bildirdiğine göre, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanıkla ilgili olarak 9 Ağustos'ta yaptığı aylık tutukluluk değerlendirmesinde, tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bu karar üzerine Dilan Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesine tutukluluğa itiraz dilekçesi sundu.

Yurt Dışı Yasağı Getirildi


Mahkeme, sanık Polat'ın suçlarının niteliği ve dosyadaki mevcut deliller ışığında, suçlamaların sanık lehine değişebileceği ihtimalini değerlendirerek, tutukluluğun devamının gerekli olmadığına karar verdi. Bu aşamada adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağını belirterek Polat'ın tahliyesine karar verdi. Aynı zamanda Polat'a "yurt dışına çıkış yasağı" da getirildi.

Mahkeme kararı, Polat'ın tutuklu bulunduğu Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na iletildi ve işlemler tamamlandıktan sonra bugün cezaevinden serbest bırakılması bekleniyor.

18.00 Civarı Serbest Kalacak


Dilan Polat'ın avukatlarından Hüseyin Kaya, tahliye kararıyla ilgili olarak Gazete Duvar'a yaptığı açıklamada, Polat'ın bugün saat 18.00 civarında cezaevinden serbest bırakılacağını belirtti. Diğer 4 tutuklu sanığın ise 4 Eylül'deki duruşmada serbest kalması bekleniyor.


Engin Polat'ın annesi Şükran Polat, tahliye haberini sosyal medyada paylaşarak "Şükürler olsun" ifadelerini kullandı.

Ne Olmuştu?


1 Kasım 2023'te İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında daha önce Polat çiftinin şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulmuş, MASAK tarafından hazırlanan raporda, 3 farklı firmadan aile şirketlerine sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para akışının sağlandığı tespit edilmişti.

Polat çiftine ait bir medikal şirketin, Ankara'daki başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığı belirlenmişti. Dilan ve Engin Polat ile birlikte 16 kişi tutuklanmış, 27 şirkete kayyım atanmıştı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, yasa dışı yollardan edinilen paraların, "soğuk cüzdan yöntemi" ile sisteme sokulmadan transfer edilerek aklandığı ve örgütün, kazandıkları şöhret sayesinde ticari faaliyetleri de suistimal ederek takip ve kontrolün zorlaştırılmasına çalıştığı iddia edilmişti.